Terug naar het overzicht

Albeda College Maassluis

De locatie De Vloot is gelegen langs de Westlandseweg in Maassluis op loopafstand van station Maassluis-West. Het pand dateert uit 2013 en is voorzien van alle moderne gemakken, zoals klimaatbeheersing, WIFI en een gezellige kantine met eigen catering tegen concurrerende prijzen. De school maakt deel uit van Servicecentrum De Vloot, een multifunctioneel complex, waarin ook andere instellingen zijn gevestigd zoals Gemiva, Careyn en kinderopvang. Je kunt  lunchen en dineren in restaurant Albeda Proef!. Of maak een afspraak in de kapsalon. Er volgen ongeveer 350 voltijd- en deeltijdstudenten lessen. Zij kunnen kiezen uit diverse opleidingen in een kleinschalig schoolgebouw.. Op loopafstand is overdekt winkelcentrum Koningshoek te vinden....

Albeda College Maassluis

Informatie bij schoolkosten

De kosten voor je opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld vast. Het lesgeld betaal je om je lessen te volgen en examens te doen. Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar, dan betaal je geen lesgeld.
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) 18 jaar of ouder, dan is het lesgeld voor studiejaar 2023/2024 € 1.357,- voor een bol-opleiding.

Voor een bbl-opleiding niveau 1 of 2 is dit € 270,- en voor een bbl-opleiding niveau 3 of 4 is dit € 654,-.  Daarnaast wordt voor iedere opleiding kosten in rekening gebracht voor boeken, activiteiten en eventueel kleding of andere opleiding specifieke zaken. 

Informeer hier goed  naar wanneer je informatie inwint over een opleiding van  het Albeda College


Tegemoetkoming in de schoolkosten: Albeda Studentenfonds

Maak jij je zorgen over de kosten voor je opleiding? Of kunnen je ouders/verzorgers deze niet betalen? Vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is er een regeling voor tegemoetkoming in de schoolkosten. Bij Albeda noemen we dit het Albeda Studentenfonds. Hier lees je meer over het Albeda Studentenfonds


Contactpersoon voor Hulp bij Schoolkosten

Binnen de school  kunt je altijd het gesprek aangaan wanneer de schoolkosten een [robleem vormen. Er kan ook gesproken worden over een ondersteunende regelingen die de school biedt. 

Je kunt contact opnemen met de heer  M. Dekker  m.dekker@albeda.nl