Terug naar het overzicht

Nieuw: "Maandelijks', steunpunt voor menstruatie artikelen

20-03-2021
Nieuw:

De Windwijzer in Vlaardingen is gestart met 'Maandelijks", een steunpunt voor gratis menstruatie-artikelen. Ongesteldheid betekent voor vrouwen een aardige kostenpost. Voor sommige meisjes is het de reden dat ze maandelijks een of meerdere dagen weg blijven van school.

De Windwijzer vindt dat meisjes en vrouwen altijd over goede menstruatieproducten moeten kunnen beschikken wanneer ze die nodig hebben. Dan hoeven er geen beperkingen te zijn in het dagelijkse leven tijdens het ongesteld zijn. In De Windwijzer zijn daarom gratis menstruatie-artikelen verkrijgbaar. Er is maandverband, tampons en inlegkruisjes. Ook kan er informatie gegeven worden over menstruatiecups. We snappen dat het misschien lastig is, maar stap gerust over de drempel, je wordt vriendelijk ontvangen. Je kunt ook per mail een afspraak maken: maandelijks@dewindwijzer.nl. 
 
De menstruatiemiddelen kunnen van maandag tot en met donderdag afgehaald worden tussen 9.00 en 12.00 uur of op een afgesproken moment. Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.
 
Contactpersoon van ‘maandelijks’ is Gertrude van de Heijden, maandelijks@dewindwijzer.nl
 
De Windwijzer hoopt dat dit initiatief overgenomen wordt door meerdere instellingen in Vlaardingen zodat  met een netwerk van steunpunten de menstruatie-armoede in Vlaardingen verminderd kan worden.