Terug naar het overzicht

Tandartskosten

18-09-2022
Tandartskosten

SUN Waterweg start samen met DSW Zorgverzekeraar (DSW) een pilot tandartskosten voor mensen met financiële problemen

Ben je een zorg- of hulpverlener en begeleid je iemand die tandartszorg nodig heeft, maar daar nu, door financiële problemen, geen geld voor heeft?

Samen met DSW starten wij een pilot tandartskosten. De kosten voor deze pilot worden voor een groot deel betaald door Stichting Phoenix. Deze stichting stimuleert activiteiten in de regionale gezondheidszorg en is bestuurlijk verbonden aan DSW, maar is een financieel zelfstandige organisatie.

Uiteraard betalen wij ook een deel mee. 
Net als wij vindt DSW dat zorg, ook tandartszorg, voor iedereen in Nederland toegankelijk moet zijn.

Vanaf begin mei zetten vijf tandartsen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, kosteloos hun praktijk op zaterdag open om deze pilot mogelijk te maken. Dan behandelen zij mensen die om financiële redenen niet naar de tandarts gaan, maar waarbij dit wel nodig is.

Een gezond gebit voorkomt andere gezondheidsproblemen en helpt mee aan het opbouwen van je eigenwaarde.

Er wordt gewerkt op afspraak. Tijdens het eerste bezoek aan de tandarts, onderzoekt de tandarts het gebit en maakt als dit nodig is, maximaal twee röntgenfoto’s. Er wordt een behandelplan gemaakt voor een vervolgbehandeling. Als dit plan is goedgekeurd door DSW, wordt een nieuwe afspraak ingepland voor de vervolgbehandeling.

De praktijken gaan open op 7, 14, 21 en 28 mei van 9.00 tot 17.00 uur. Bij één tandarts worden de afspraken na 17.00 uur ingepland. Het bezoek duurt ongeveer een half uur.

Dien een aanvraag in via het aanvraagformulier op www.sunwaterweg.nl. Stuur als bijlage een overzicht van de inkomsten en uitgaven van je cliënt mee. Schrijf in de toelichting dat het gaat om de pilot tandartskosten. 
Omdat we alle aanvragen bij de tandartsen moeten inplannen, kan het wat langer duren voordat je een reactie krijgt.

Ook als je eerder voor dezelfde cliënt een aanvraag hebt gedaan voor iets anders dan tandartskosten, kun je een aanvraag doen.

Er is in deze pilot ruimte om 50 mensen te helpen. Reageer dus snel, om zeker te zijn van een plekje voor je cliënt!

Heb je nog vragen? Bel op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur met ons via 06 – 21 333 841